Facebook
Instagram
Kontakt email in telefon

info@izstopaj.si

Veseli bomo vašega sporočila!

041 376 358

Pokličite nas!

Dostava po celi Evropi.

Naslovite paket v tujino!

 

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine WWW.IZSTOPAJ.SI so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot - UPB1), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

 

Spletna trgovina WWW.IZSTOPAJ.SI je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku.

 

Spletna trgovina WWW.IZSTOPAJ.SI deluje 24 ur na dan, vse dni v letu.

 

Upravlja jo podjetje MSMV, poslovno svetovanje, d.o.o., Ulica bratov Komel 31, 1210 Ljubljana Šentvid, v nadaljevanju ponudnik.

 

Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

 

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine WWW.IZSTOPAJ.SI, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Pazljivo preberite splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo s trenutkom, ko stopite vanjo. Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine brez izjeme. V primeru, da se s ponujenimi splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ogleda strani in nakupa prek naše elektronske trgovine ne opravite. Šteje se, da ste z vsakim ogledom ali s transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev. Tudi v prihodnje ste, do preklica ali spremembe veljavnih splošnih pogojev, ob vsakem ogledu ali pri vsaki transakciji, opravljeni na naši spletni strani, zavezani z navedenimi splošnimi pogoji. Splošne pogoje bomo redno ažurirali in bodo v vsakem trenutku v svoji najnovejši in veljavni verziji v celotnem besedilu dostopni vsakomur brez težav.

 

Ponudnik se zavezuje, da je in bo poslovanje spletne trgovine WWW.IZSTOPAJ.SI v skladu z vso veljavno zakonodajo.

 

Podjetje MSMV d.o.o. si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave.

 

Vsa komunikacija, ki se vrši med kupcem in podjetjem MSMV d.o.o. v elektronski obliki se šteje, kot da je bila izvedena v pisni obliki in ima veljavo pogodbe.

 

Zaradi različnih tehničnih ali drugačnih razlogov poslovanje preko naše spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si podjetje MSMV d.o.o. pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.

 

Elektronski izvod pogodbe prejme kupec po elektronski pošti takoj, ko odda naročilo. Priporočljivo je, da si ga natisne ali shrani na disk.

 

Izvod pogodbe v pisni obliki ne pošiljamo, saj se poslužujemo brezpapirnega poslovanja. Tako prejme kupec račun v elektronski obliki na elektronski naslov, ki ga je podal ob naročilu oziroma registraciji.

 

Nakup v spletni trgovini ali sploh kakršnokoli posredovanje osebnih podatkov na straneh spletne trgovine je dovoljen samo pravno – poslovno sposobnim osebam, starejšim od 18 let, ostale osebe morajo za vsako posredovano informacijo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnika.

 

Podjetje MSMV d.o.o. ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s stranmi spletne trgovine WWW.IZSTOPAJ.SI ali za kakršnokoli škodo, povzročeno z izdelki, ali ki je v kakršnikoli povezavi z izdelki, kupljenimi v spletni trgovini.

 

Dostopnost informacij

 

V skladu z 43.b členom ZVPot-UPB2, se ponudnik zavezuje, da kupcu pred nakupom zagotovi naslednje informacije:
• Ime in sedež podjetja.
• Kontaktne podatke, ki omogočajo hitro komunikacijo in odpravo morebitnih težav (e-pošta, kontaktni telefon).
• Bistvene značilnosti blaga oziroma storitev.
• Nedvoumno določene cene blaga in storitev, vključno z vsemi davki.
• Časovno veljavnost ponudbe.
• Pogoje dostave oziroma morebitne stroške dostave.
• Načine plačila in dostave, vključno z rokom dobave ali izpolnitve.
• Pravico do odstopa od pogodbe v skladu s 43.č členom ZVPot-UPB2, vključno z opisom postopka ob pritožbi.

 

Načini plačila

 

V spletni trgovini WWW.IZSTOPAJ.SI ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 

1) Po povzetju:

 

Plačilo po povzetju je plačilo z gotovino ob prejemu paketa. Dostavljamo z paketno službo GLS (General Logistics System). Stroški pošiljanja za nakup do 50,00 EUR znašajo 3 EUR (cena je enaka ne glede na velikost ali težo paketa), nad 50,00 EUR je dostava brezplačna. Odkupnino paketa lahko GLS-kurirju ob dostavi naročniki plačajo z gotovino (zaračuna se dodatni strošek 1€ za poslovanje z gotovino) ali s kreditno/debetno kartico (BA, MAESTRO, VISA, MASTERCARD). V primeru, da boste blago plačali s kartico, se vam bodo dodatno zaračunali stroški bančne provizije v vrednosti 1,43 % od zneska odkupnine, za katero vam bo GLS-kurir izdal račun.

 

Po dogovoru lahko paket prevzamete na lokaciji skladišča spletne trgovine WWW.IZSTOPAJ.SI in sicer na: Pot na Gradišče 14, 1210 Ljubljana Šentvid. Potrebna je najava vsaj 1 dan pred prihodom na telefonsko številko 041/376-358 ali elektronski naslov: maja.volavsek@izstopaj.si. Zemljevid lokacije si lahko ogledate ali natisnete tukaj.

 

2) Po predračunu (plačilo preko UPN-ja)

 

Naročilo bo poslano po prejemu denarnih sredstev na naš bančni račun. Znesek lahko poravnate s plačilnim nalogom preko katerekoli banke, spletne banke, pošte, .... Številka naročila velja kot sklicna številka. Za nakupe do 50,00 EUR naročnik plača strošek dostave v višini 3 EUR, dostava za nakup nad 50,00 EUR je brezplačna.

 

Po dogovoru lahko paket prevzamete na lokaciji skladišča spletne trgovine WWW.IZSTOPAJ.SI in sicer na: Pot na Gradišče 14, 1210 Ljubljana Šentvid. Potrebna je najava vsaj 1 dan pred prihodom na telefonsko številko 041/376-358 ali elektronski naslov: maja.volavsek@izstopaj.si. Zemljevid lokacije si lahko ogledate ali natisnete tukaj.

 

PODATKI ZA PLAČILA V SLOVENIJI:
• Naziv in naslov prejemnika: MSMV d.o.o., Ulica bratov Komel 31, 1210 Ljubljana Šentvid
• Poslovni račun: IBAN SI56 0203 3025 9114 163
• Račun je odprt pri banki Nova Ljubljanska Banka d.d.
• Sklic pri plačilu je številka naročila v spletni trgovini: 00 – številka naročila.

 

3) S plačilnimi karticami: Maestro, Visa, Mastercard

 

Obveščamo vas, da je z novim načinom izvajanja spletnih plačil, skrb o varnosti podatkov o vaši plačilni kartici popolnoma odveč. Nov sistem spletnega plačevanja omogoča, da se podatek o številki kartice in CVV koda vnaša izključno na varnih straneh banke. Do teh podatkov mi kot prodajalec nimamo dostopa oz. vpogleda. V primeru izbire plačila s plačilnimi karticami boste zato preusmerjeni na spletne strani, ki jih upravlja procesni center Activa in banka, s katero imamo sklenjeno pogodbo o sprejemu kartic.
Novost predstavljajo storitve varnega spletnega plačevanja mednarodnih kartičnih sistemov Visa in MasterCard. Spodaj prikazani blagovni znamki Verified by Visa in Mastercard SecureCode omogočata, da lahko z uporabo vaše pametne kartice in prenosnega čitalnika vsak spletni nakup elektronsko podpišete z uporabo enkratnega gesla. V Sloveniji so storitvi Verified by Visa in Mastercard SecureCode podprle banke sistema Activa (več informacij najdete na spletni strani www.activa.si).
Imetnikom plačilnih kartic nudimo trenutno najvarnejše spletno poslovanje, neodvisno od vrste kartice Activa – bodisi kreditne ali debetne.
E-nakupovanje z Maestro kartico je možno pod pogojem, da je imetnik svojo kartico registriral na sistemu za avtentikacijo »MasterCard SecureCode«. Vse Maestro kartice sistema Activa (pametne plačilne kartice s čipom) so avtomatično že registrirane in torej usposobljene za nakupe v naši spletni trgovini. Več o tem na http://www.activa.si/novica.asp?ID=35. Prav tako so v program varne spletne trgovine vključene tudi vse ostale pametne kartice sistema Activa (MasterCard, Visa in Visa Electron). Več o tem na http://www.activa.si/novica.asp?ID=91.

 

Po dogovoru lahko paket prevzamete na lokaciji skladišča spletne trgovine WWW.IZSTOPAJ.SI in sicer na: Pot na Gradišče 14, 1210 Ljubljana Šentvid. Potrebna je najava vsaj 1 dan pred prihodom na telefonsko številko 041/376-358 ali elektronski naslov: maja.volavsek@izstopaj.si. Zemljevid lokacije si lahko ogledate ali natisnete tukaj.

 

 

4) Preko plačilnega sistema PayPal

 

V kolikor naročite izdelke in bi jih želeli plačati preko storitve PayPal, lahko plačilo izvedete takoj. Plačilo je na našem PayPal računu vidno že v roku nekaj minut. V kolikor vašega plačila na naš PayPal račun ne bomo prejeli v roku nekaj dni, vas bomo o tem obvestili na elektronski naslov, ali po telefonu na telefonsko številko, ki ste ju pustili ob oddaji naročila.

Opozorilo: V kolikor stranka pri PayPal-u še nima odprtega računa, izdelkov preko storitve ne bo mogla plačati takoj, saj so ob odprtju PayPal računa potrebni postopki, ki ne omogočajo takojšnje uporabe in plačila. Po navadi traja kakšen teden ali dva od dneva, ko ste pri omenjenem servisu odprli račun, do takrat, ko lahko z njim pričnete polno operirati. Za odprtje računa pri PayPal-u potrebujete veljavno kreditno kartico.
Več o storitvi PayPal si lahko preberete na uradni spletni strani www.paypal.com.

Po dogovoru lahko paket prevzamete na lokaciji skladišča spletne trgovine WWW.IZSTOPAJ.SI in sicer na: Pot na Gradišče 14, 1210 Ljubljana Šentvid. Potrebna je najava vsaj 1 dan pred prihodom na telefonsko številko 041/376-358 ali elektronski naslov: maja.volavsek@izstopaj.si. Zemljevid lokacije si lahko ogledate ali natisnete tukaj.

 

5) Z Moneto

 

Moneta je storitev plačevanja z mobilnikom. Uporabljate jo lahko kot storitev mobilnega operaterja ali pri bankah. Moneto lahko uporabljate uporabniki storitev Mobitel, naročniki Debitela in Si.mobila ter komitenti Nove KBM in Poštne banke Slovenije, ki ste hkrati uporabniki enega izmed navedenih operaterjev.
Moneto imate pri naročniških razmerjih pri mobilnih operaterjih (Mobitel, Debitel in Si.mobil) samodejno brezplačno vklopljeno ter zanjo ne plačujete članarine, uspešno opravljene nakupe pa plačujete mesečno prek računa naročniškega razmerja. Strošek transakcij se obračunava skladno z veljavnim cenikom operaterja.
Moneto lahko uporabljate tudi komitenti Nove KBM in Poštne banke Slovenije, ki ste hkrati uporabniki storitev Mobitel, naročniki Si.mobila ali Debitela. Stroške za uspešno opravljene nakupe poravnate enkrat mesečno (6., 16. ali 26. v mesecu) neposredno z računa pri banki. Strošek transakcij se obračunava skladno z veljavnim cenikom operaterja.

Kako postanete uporabnik Monete pri bankah? Izdaja Monete je brezplačna. Pri Novi KBM izpolnite vlogo za izdajo Monete, jo oddajte v vaši poslovalnici ali uredite naročilo Monete kar prek spletne banke Bank@Net. Pri PBS oa izpolnite vlogo za izdajo Monete in jo oddajte v vaši poslovalnici.
Več o Moneti si preberite na: www.moneta.si.

 

Po dogovoru lahko paket prevzamete na lokaciji skladišča spletne trgovine WWW.IZSTOPAJ.SI in sicer na: Pot na Gradišče 14, 1210 Ljubljana Šentvid. Potrebna je najava vsaj 1 dan pred prihodom na telefonsko številko 041/376-358 ali elektronski naslov: maja.volavsek@izstopaj.si. Zemljevid lokacije si lahko ogledate ali natisnete tukaj.

 

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).

 

Veljavnost ponudbe

 

Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne in veljajo samo ob naročilu preko interneta, zato lahko pri nekaterih izdelkih pride do odstopanja cen v spletni trgovini in ostalih trgovinah po Sloveniji. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Vse cene vključujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

 

Veljavnost akcijske ponudbe

 

Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo.

 

Postopek nakupa:

 

1. Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

 

2. Naročilo potrjeno: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo; ko ponudnik naročilo pregleda, preveri zalogo naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

 

Pri dobavi blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je ponudnik izključno vezan na dobavo s strani ponudnikovega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ponudnikov dobavitelj dostavi blago do ponudnika. Preko elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga.

 

Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral.
Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi ne-dobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.

 

3. Blago poslano: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo/menjava blaga:

 

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov: maja.volavsek@izstopaj.si. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v tridesetih dneh po pisnem sporočilu o odstopu potrošnika od nakupa.

 

Artikel, ki ga vračate/menjate mora biti: ne-nošen, v originalni embalaži, z originalnimi etiketami in priloženim računom oziroma kopijo naročila.

 

V kolikor je bil nakup vreden 150€ ali več, vam stroške vračila/menjave blaga krije prodajalec, MSMV d.o.o. Vsa vračila/menjave, katerih znesek nakupa je bil manjši kot 150€, krije kupec sam.

 

V kolikor je blago ne-nošeno in nepoškodovano, ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj ko je mogoče, najkasneje pa v tridesetih dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa.

 

Postopek vračila/menjave blaga:

 

VRAČILO IZDELKA:

Izdelek, ki ga želite vrniti, ne-nošenega, v originalni embalaži, z originalnimi etiketami in priloženim računom zapakirajte v paket. Paket ustrezno zalepite. O vračilu nas obvestite na maja.volavsek@izstopaj.si, zraven pa pripišite vaš TRR, kamo bomo v roku 3-h dni nakazali kupnino izdelka (brez stroška dostave).

Paket naslovite na MSMV d.o.o., Pot na Gradišče 14, 1210 Lj Šentvid.

 

MENJAVA IZDELKA:

Izdelek, ki ga želite zamenjati, ne-nošenega, v originalni embalaži, z originalnimi etiketami in priloženim računom zapakirajte v paket. Paket ustrezno zalepite. O menjavi nas obvestite na maja.volavsek@izstopaj.si, zraven pa pripišite za kateri izdelek bi želeli menjavo in kateri izdelek želite.

Paket naslovite na MSMV d.o.o., Pot na Gradišče 14, 1210 Lj Šentvid. Mi vam takoj, ko prejmemo paket, oddamo novega, z artiklom ki ste ga želeli zamenjti.

 

Garancija

 

Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo.

 

Dobavni rok

 

Dobavni roki so izraženi v številu delovnih dni in sicer:
• 1-3 dni za blago na zalogi.
• Po dogovoru za blago, ki ni na zalogi. V kolikor artikla ni na zalogi, vas o tem obvestimo preko telefona ali e-sporočila takoj, ko gre naročilo v obdelavo. Če se vam dobavni rok ne zdi sprejemljiv, lahko odstopite od naročila oziroma dotičnega artikla. O dobavnih rokih vas sproti obveščamo.

 

Dostava

 

Ponudnik mora blago dostaviti v obljubljenem času. Dostavo za spletno trgovino WWW.IZSTOPAJ.SI opravlja dostavna služba GENERAL LOGISTICS SYSTEMS d.o.o. (v nadaljevanju GLS d.o.o.). GLS Slovenia ima poseben oddelek znotraj oddelka za pomoč uporabnikom, ki je namenjen naslovnikom paketov in deluje vsak delavnik med 7:00 in 18:30 uro. Naslovniki lahko pokličejo na številko +386 1 500 11 90 in na podlagi številke paketa zahtevajo podatke o njihovem paketu.

 

Strošek dostave

 

  • Za nakup do 50,00 EUR je strošek dostave 3,00 EUR z DDV za celotno Slovenijo.
  • Stošek plačila z gotovino je 1,00€.
  • Za nakup nad 50,00 EUR je dostava BREZPLAČNA.
  • Če prevzamete blago v skladišču spletne trgovine WWW.IZSTOPAJ.SI, stroška dostave ne plačate.

 

Potek dostave

 

1. 1 dan pred dostavo vam dostavljavec pošlje SMS o datumu in uri dostave.
2. Isti dan vas pred samo dostavo GLS-kurir pokliče in vas obvesti o uri dostave, ki jo lahko z GLS-kurirjem uskladita.
3. Ob morebitnem neuspešnem poizkusu dostave vam GLS-kurir pusti obvestilo o prispeli pošiljki. Na obvestilu je navedena številka paketa in telefonska številka dostavne službe (01 500 11 90). V primeru, da se želite z dostavno službo dogovoriti za prevzem pošiljke, vas prosimo, da jih pokličete na telefonsko številko 01 500 11 90 ali pa jim pišite na e-mail info@gls-slovenia.com in se dogovorite za čas dostave paketa.

 

Varnost

 

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

 

Pravica do zasebnosti

 

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani WWW.IZSTOPAJ.SI, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

 

Upravljanje z osebnimi podatki

 

Zaščita pravic

Predmet tega obvestila so spletne strani na naslovu http://www.izstopaj.si/. Vsa vsebina na teh spletnih straneh je last podjetja Msmv d.o.o., Ulica bratov Komel 31, 1210 Ljubljana - Šentvid, DŠ: 77980956 in je informativne narave.

Omejena odgovornost

Podjetje Msmv d.o.o. ne odgovarja za uporabo spletnih strani http://www.izstopaj.si/ in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin. Podjetje Msmv d.o.o. se bo trudilo za pravilnost informacij. Podjetje Msmv d.o.o. lahko vse vsebine spreminja kadarkoli, brez obveznosti do obveščanja uporabnikov, in ne odgovarja za posledice tako povzročenih sprememb.

Omejena pravica uporabe vsebin

Uporabniki lahko razpolagajo z vsebinami na spletnem naslovu http://www.izstopaj.si za svojo osebno uporabo pri čemer ne smejo biti kršene avtorske pravice. Avtorji vsebin niso odgovorni za morebitne škodljive posledice uporabe. Kakršnakoli druga uporaba ali distribucija teh spletnih vsebin ali njihovega dela ni dovoljena.  

Varovanje osebnih podatkov in posredovanje informacij

Podjetej Msmv d.o.o. bo z vsemi podatki, zbranimi na straneh http://www.izstopaj.si/, razpolagalo v skladu z veljavno zakonodajo.

Ko vnesete na katerokoli našo spletno stran vaš e-mail naslov se v celoti strinjate, da lahko podjetje Msmv d.o.o., Ulica bratov Komel 31, 1210 Ljubljana - Šentvid, davčna številka: SI77980956 (v nadaljevanju upravljavec osebnih podatkov) uporabi vnešene podatke (kot npr. e-mail naslov, telefonsko številko itd.) za namene neposrednega trženja, statistično obdelavo, izdelavo raziskav, pošiljanje ponudb, promocijskih gradiv, voščilnic, revij, raznih nagradnih akcij ter vabil na dogodke, komuniciranja, vsakodnevnega izvajanja marketinških raziskav, prilagajanja ponudbe, segmentiranja in izvajanja drugih vrst tržnih in poslovnih analiz ter za druge namene.

Če posameznik ne želi, da mu upravljavec osebnih podatkov pripravi prilagojeno ponudbo glede na obisk njegove spletne strani lahko bodisi onemogoči piškotke na svojem brskalniku ali pa ne posreduje svojih podatkov znotraj obrazca na spletni strani upravljavca ter tako zagotovi svojo anonimnost. Privoljenje lahko posameznik prav tako kadarkoli prekliče z obvestilom o prenehanju uporabe njegovih osebnih podatkov na naslov info@izstopaj.si ali se odjavi direktno iz prejete elektronske pošte, poslane preko tretjih orodij za pošiljanje masovne e-pošte.

 

Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih brskalniki kot so Firefox, Chrome ali Internet Explorer, nalagajo na vaš računalnik med brskanjem po spletu. Več informacij o tem, kaj piškotki so, lahko najdete tukaj.

V skladu s priporočili informacijskega pooblaščenca, smo na našo spletno stran namestili obvestilo o uporabi piškotkov, hkrati pa smo vam omogočili tudi izbiro, katere piškotke želite uporabljati in katere ne.

Vrste piškotkov na naši spletni strani:

1. Obvezni piškotki

Obvezni piškotki, so tisti piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so na primer piškotki, ki skrbijo za seje prijavljenih uporabnikov (administratorji, moderatorji strani), to so tudi piškotki, ki se naložijo na vaš računalnik zaradi tega, da ob naslednjem obisku vemo, katere od ostalih piškotkov dovolite in katere ne. Na osnovi informacij v teh piškotkih se delovanje in prikaz spletne strani www.izstopaj.si prilagaja vam.

2. Statistika obiska

Upravljalci spletnega mesta si želimo vedeti, kje se naši obiskovalci zadržujejo, katere od posameznih vsebin so najbolj obiskane in od kod sploh pridete na našo spletno stran. To je naša edina povratna informacija in večinoma edini stik z našimi obiskovalci. Zaradi tega beležimo statistiko ogledov. Na podlagi piškotkov, ki jih naložimo na vaš računalnik, lahko vemo ali ste prišli k nam prvič, ali pa ste naš redni obiskovalec.

3. Ostali piškotki (3rd party cookies)

Ti piškotki skrbijo za pravilno nalaganje vtičnikov družabnih omrežij, kot so recimo Facebook, Twitter, Linked-in. V isto kategorijo spadajo tudi video vsebine naložene iz skupnosti Youtube in Vimeo. Piškotki družabnih omrežij kot so Facebook, Twitter, Google+ in podobni beležijo največ informacij o uporabnikih in tako potencialno najbolj ogrožajo vašo zasebnost.

Na spletni strani www.izstopaj.si se piškotki socialnih omrežij NE nalagajo avtomatsko, temveč zgolj na izrecen zahtevek obiskovalca s klikom na logo posameznega dužabnega omrežja. Nad morebitnimi piškotki, ki se naložijo ob kliku, upravljalci www.izstopaj.si nimamo vpliva.

Katere piškotke uporablja spletno mesto www.izstopaj.si?

Uporabljamo naslednje piškotke:

1. Obvezni za delovanje strani

cc_necessary

cc_analytics

To so obvezni piškotki, v njih si zabeležimo ali se strinjate z uporabo posamezne vrste piškotkov ali ne. Ti piškotki imajo trajanje malenkost manj kot 365 dni.

2. Statistika obiska

__utma

__utmb

__utmc

__utmz

To so piškotki, ki jih uporablja orodje Google Analytics. Omogočajo nam, da lahko opazujemo, kako se uporabniki premikajo znotraj naših spletnih strani. Ti piškotki imajo tranjanje do 2 leti.

Ali me lahko Google identificira na podlagi teh piškotkov?

Kratek odgovor je NE. Google ne more nikogar osebno identificirati na podlagi tega zapisa. Za vsako spletno stran, ki uporablja Google Analytics ima posamezni uporabnik spleta različne identifikatorje, ki se generirajo naključno.

3. 3rd party cookies

V primeru da s klikom vključite katerega od socialnih vtičnikov, je mogoče, da vam le to vstavi svoj piškotek. Nad temi piškotki spletno mesto www.izstopaj.si  nima vpliva, zaradi tega družabnim omrežjem nalaganje piškotkov preprečimo, dokler obiskovalci tega izrecno ne zahtevajo s klikom. S klikom na ikono družabnega omrežja se zaženejo vtičniki, ki vam lahko nastavijo svoje piškotke in nad njimi nimamo nadzora. Nalaganju piškotkov se lahko preprosto izognete tako, da vtičnikov ne aktivirate. Vtičniki, ki jih uporabljamo so vtičniki družabnih omrežij Facebook in Google+

 

Komunikacija

 

Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

 

Odveza odgovornosti

 

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila, ali zamenjavo naročenega izdelka. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

 

Pritožbe in spori

 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti maja.volavsek@msmv.si ali po klasični pošti na naslov: MSMV D.O.O., Ulica bratov Komel 31, 1210 Ljubljana Šentvid.

 

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih